24 november 2005

Hvem tænker for os?

Når man begynder at studere vores rådne samfund, og ved eftertanke filosoferer over tingenes forunderligt sørgelige ironi, så kommer man til tider frem til interessante tanker.

- Hvad hvis Danmark i 1939-1945, havde behandlet flygtninge som vi gør i dag, nægtet folk indrejse, truet dem til psykisk sammenbrud, med udvisning til det land de kom fra. Nægtede dem politisk asyl, som fra hele Europa kom flygtende til Danmark. Ikke kun Jøder, men også politisk aktive der bekæmpede nazismens fremmarch.

Folk flygtede fra krigen til Danmark, og vi tog heldigvis imod mange, så de blev skånet for Hitlers KZ-lejre. Det er umuligt for mig at sætte tal på antallet dengang, men havde vi bare en anelse tilbage af samme ånd, over for flygtninge i vores tid, i stedet for som udgangspunkt at tro de snyder os, jage dem rundt fra Herodes til Pilatus for at få dem til at makke ret. Tog vi bare lidt mere imødekommende imod disse mennesker, som i mange tilfælde er rejst mange tusinde kilometer, for at komme hertil.

Tænk hvor mange Jøder og andre udsatte, KZ-lejrene ville have udryddet, hvis det ikke havde været for lande som Danmark, der tog imod dem, det var en hel folkelig bevægelse at hjælpe staklerne, med mad, med penge, med husly og hvis der blev for "varmt" så hjælpe dem videre til Sverige.

Men magthavernes agitation imod de fremmede, skræmmebillederne og den frygt der indgydes os, så snart vi hører noget i medierne, har gjort os kyniske og menneskefjendske. Propaganda om tyrkere der i millionvis står på spring for at komme til Danmark, fejlslagne tv-udsendelser om maskerede indvandrerbander der vil overtage hele landet med et baseballbat - hvorefter det viser sig at det hele er iscenesat, og på trods af den stort opslåede sensation, så hvisler luften af ballonen, med et næsten uhørbart "ups" beklagelserne om fejltagelserne er sjældent så tydelige som når sensationen skal blæses op. Politikkerne lige sådan, løsrevne udtalelser og fejlcitater i læssevis, alt bortforklares med citatfusk og truende ytringer, polemisk cirkus, er hvad ChristiansBorg har udviklet sig til, den der har ordet i sin magt, og er blevet givet magt til at anvende det, kan slippe fra hvad som helst.

Hvornår mistede vi evnen til selv at tænke, til at bedømme med vores fornuft frem for at lade os styre af den vældige nyhedsstrøm der skyller os i møde så snart vi tænder for tv eller computer, æder vi det hele råt, eller stiller vi os kritisk overfor hvad vi hører? Er vi i det hele taget i stand til at skelne mellem fantasi og virkelighed?

Er vi blevet viljeløse får, der render efter lederne? Lemminger der render efter den der råber højest.

Står det sådan til, at vi i nyheds- og informationsstrømmen er blevet hjernevasket, ukritiske og følelseskolde?

Flertallet har ikke nødvendigvis ret! Heller ikke selvom det kaldes demokrati!

Fordi regeringen siger at den og den politik er bedst, er det ikke nødvendigvis rigtigt!

Selvom regeringen fortæller os at flygtninge kun er ude på at udnytte samfundet, så er det ikke sikkert at det gælder alle, og dem det evt. gælder, hvis skyld er det?

Er den facistiske styreform mon virkelig uddød, eller klæder den sig bare anderledes.....?

Det er på tide at stoppe søvngængeriet, og tage stilling selv - og lade dem fare med deres ideologiske sludder og skræmmebilleder om de fremmede.

Overvågningssamfundet og tider med manipulerende magtsyge kapitalister, er et faktum nu.

Overvågningen af ekstremister er undskyldning for at aflytte telefoner, læse mails, kontrollere internetaktivtet osv.

Samkøring af registre - afslører enhver form for "unormal" adfærd.

Mobiltelefoner afslører hvor du opholder dig, hvornår.

Tvungen bankkonti - central kontrol over udgifter og indtægter.

Dankort - Butikkerne ligger inde med optegnelse af dine indkøb.

Sattellit-navigation - perfekt overvågning af din adfærd.

Gæld og fattigdom - perfekt adfærdskontrol, magthaverne "ejer" dig.

Tror du stadig du er fri? Tror du stadig at velfærdssamfundet er idel lykke og glade dage?

Enhver som tror han er fri - han eftertænker dette grundigt og vurderer om ikke han overvåges mere end grundigt.

Grin bare i dit naive glansbillede, om få år er alt hvad der hedder privat og intimitet et minde og vi vil leve i pupillerne af 1000 øjne døgnet rundt.

Overvågningssamfund og magtsyge kapitalister - "no further comments, your honour"

Tænker du selv, eller følger du bare efter?

Hvad skete i 30´ernes Tyskland? Tænkte de, eller fulgte de bare efter?

Vågn op danskere! Vågn op af jeres søvn, tænk selv, æd ikke politikkernes propaganda råt, følg ikke efter som viljeløse får!

Danmark har råd - Danmark har pligt til at hjælpe dem der kommer her i nød. Og Danmark har forpligtet sig til at behandle dem ordentlig, og ikke som svin og burhøns.

Danmark var et land med værdighed - råddenskab er vokset ud af dets midte!


Sig fra, sig nej og sig det nu! Vågn op inden vi ender i fængsel som systemkritikere.



Må kun gengives med tilladelse © Asyl-danmark.