28 november 2005

Valgløfter og SU

I forlængelse af indlæget om regeringens valgløfter, må der jo nødvendigvis tilføjes lidt efter det seneste er kommet frem at regeringen vil skære i SU´en......

http://asyl-danmark.blogspot.com/2005/11/regeringens-valglfter-og-hykleri.html

Jeg citerer fra Venstre´s hjemmeside:
Verdens mestre i gode ideer, lyder den første mærkesag- 10 milliarder kr. til forskning, udvikling og uddannelse "når andre er billigere, skal vi være bedre"

Så står man som så ofte før tilbage med en underlig fornemmelse af forvirring, for hvad er det så lige de 10 milliarder skal gå til, og hvordan er det at man får gode kloge hoveder ud af at skære i SU´en, så mennesker ikke har råd til at studere, og dem der gør det samtidig er nødt til at arbejde endnu mere ved siden af for at få råd til dagen og vejen - hvor er logikken i at "jo mindre penge, jo bedre udannelse" logikken i at tvinge folk igennem, hurtigts muligt, det er i forvejen ikke andet end pres og forventninger lige fra den sidste halvdel af folkeskolen, alt skal presses igennem, "hvad vil du uddanne dig til" "hvad er dine fremtidsplaner" og hvad ved et barn/ung på 16 år om virkelighedens verden, og hvad uddannelse der på sigt er den rigtige. Meget få ved det.

Nej som sædvanlig har regeringen et fuldstændig forvrænget billede af virkeligheden, som skrevet flere gange tidligere, så tror denne regering at alt kan styres til det bedre ved den økonomiske-tvang eller skal vi kalde det "den økonomiske tomleskrue" som snart er sat på hele samfundet, velfærd, hvor? nedskæring her og alle steder, for at financere den latterlige lille skattelettelse - hvor bliver de 10 milliarder af, som skal bruges på at gøre os klogere end resten af verden?

Regeringen har fuldstændig mistet fodfæstet og følingen med samfundet - alt er penge, alt bliver gjort op i penge, og den såkaldte investering i fremtiden, kan vist uden problemer omformuleres til at regeringen tager forskud på fremtiden, for at få deres uansvarlige politik og økonomiske lommesmerter til at hænge sammen på ydersiden, når fremtiden kommer, så er danskerne hverken blevet klogere eller rigere, det eneste der er sket, er at regeringen har pantsat hele herligheden og danmarks befolkning er kommet under adminstration......

Nedskæring i SU vil på sigt virke at et mindre antal gider/har råd til at studere - så kan vi om 20 år sidde og tænke tilbage på de glade år med Fogh-regeringes enorme skattelettelser, og sige "vi havde det vel nok festligt dengang - men i dag må vi importere højtuddannede fordi nedskæringerne fjernede lysten til at studere" import af arbejdskaft som iøvrigt er mange gange dyrere end at poste bare lidt af de 10 milliarder i lommen på studerende, så de har tid til at dygtiggøre sig og tid til at få hjertet med i det de laver.

Uansvarlig politik Fogh! Invester i fremtiden i stedet for på forhånd at tage lån i fremtiden, det er uholdbart og visionsløst at skære i fremtidens resourcer, og ikke mindst hykleri, når jeres fine og stort opslåede mærkesag er det stik modsatte.


Må kun gengives med tilladelse © Asyl-danmark.