29 oktober 2007

Fogh er ligeglad med miljøet...

Under den nuværende regering har miljøet fået det betydeligt dårligere, vi bruger mere energi, vi lukker mere CO2 ud og i 2007 er der kun opstillet 6 vindmøller.

En opgørelse fra Energistyrelsen og Miljøstyrelsen viser, at miljøet er blevet forsømt siden Venstre og de Konservative overtog magten i 2001. Det drejer sig blandt andet om vores samlede CO2-udslip, vores energi- og pesticidforbrug og vindenergien.

Vi sviner for eksempel mere, når vi bruger energi. Fra 2001 til 2006 steg danskernes samlede energiforbrug med det, der svarer til 130.000 familiers energiforbrug på et år - heraf er andelen af olie faldet en anelse, mens den for kul og koks er steget.

Samtidig lukker vi flere skadelige gasser ud i atmosfæren, og det bidrager til den globale opvarmning. Vores samlede sæsonkorrigerede udslip af CO2 er for eksempel steget til 52,5 millioner tons i 2006 sammenlignetmed 51,6 millioner i 2003. I 1995 var udledningen dog næsten 60 milllioner tons, der var heller ikke meget fokus på sagen, må man huske.

Kigger man på produktionen af vindkraft ser det heller ikke alt for lyst ud. Ifølge Energistyrelsen er der pillet 383 møller ned siden 2003, mens kun 169 har set dagens lys. Indtil videre er der er 2007 blot stillet seks vindmøller op, og det er det laveste tal siden 1978.

Pesticidforbruget i Danmark er ifølge Miljøstyrelsen klart steget fra starten af 2000 til i dag. Vi sprøjter markerne flere gange i dag end tidligere, og de regeringens mål om at lægge flere marker om til sprøjtefri zoner har fejlet.
Regeringens miljøtiltag imponerer heller ikke Jacob Sterling fra Verdensnaturfonden (WWF).
- Helt overordnet går det den helt gale retning på alle fronter for miljøet generelt, viser tallene.

Vi trænger til en grøn profil i regeringen, nogle der seriøst tager hånd om problemerne og ikke mindst nogle der kan handle i stedet for at snakke, jeg stoler ikke på at Fogh kan og vil gøre noget for klodens fremtid, derimod tror jeg at oppositionen kan ændre linjen og bringe en ansvarlighed over for naturen og klodens fremtid til veje.

Etiketter: