26 oktober 2007

Eksperterne skyder Foghs 3 år ned...

Samme dag som den fantastisk ambitiøse plan om at give os alle tre år længere at leve i, bliver den varme luft lukket ud af Foghs ballon.

Det er jo ikke så få ligheder mellem det her og så 50 millioner, eller hvor meget det var, som der blev lovet i går, men som kloge mænd i jakketøj kunne regne ud ikke var andet end spin og narrestreger...

Altså endnu en gang tomme ord og løfter, en gratis omgang fra Fogh, uden substans - lad os indse det Fogh er løbet træt, vi trænger til en ny regering!


Kilde: TV2 - Eksperter skyder Venstres plan ned

(start)
Eksperter skyder Venstres plan ned

Venstres mål for danskernes sundhed er uambitiøst, vurderer førende eksperter.
V præsenterede i går en plan, som skal gøre danskernes levetid tre år længere i de kommende 10 år. Sundhedsminister Lars Løkke (V) kalder målet om tre år længere levetid for "meget ambitiøst". Det skriver Nyhedsavisen.
Det er Danmarks førende ekspert i leve­tidsforskning uenig i. De seneste 10 år er vi blevet ca. tre år ældre i gennemsnit, og den udvikling vil efter alt at dømme fortsætte i de kommende 10 år, siger seniorforsker Knud Juel.
"Hvis Poul Nyrup Rasmussen havde lovet det samme i 1995, havde han også fået ret. Mændene er siden blevet tre år ældre, og kvinderne 2,4 år ældre, så i den sammenhæng afviger Venstres løfte ikke meget fra det, vi har set hidtil," siger Knud Juel fra Statens Institut for Folkesundhed.
"Danmark har potentiale til en langt større fremgang end tre år. Med tre år mere er vi bare oppe på det, svenskerne har i dag," siger Knud Juel.
Danskernes sundhed er så langt bagefter, at danske kvinder lever kortest af alle kvinder i hele Vesteuropa. Venstres plan er totalt blottet for en række tiltag, man har set virke i andre lande, påpeger formanden for Motions- og Ernæringsrådet, professor Morten Grønbæk. Det drejer sig om højere aldersgrænser for køb af tobak og alkohol, gratis, sunde madordninger og lavere afgifter på sund mad.

(slut)

Etiketter: