30 november 2005

S og asylbørnene

Socialdemokraterne vil lade de sociale myndigheder og politiet tilbageholde forældreløse asylbørn på ungdomsinsti­tutioner, hvis regeringen ikke kan finde andre måder til at forhindre menneskehandlere i at få fat i dem.

På baggrund af sagen om 26 forsvundne kinesiske børn vil S have integrations­minister Rikke Hvilshøj (V) og justits­minister Lene Espersen (K) i et samråd om sagen i Folketinget. Ministrene skal forklare, hvem der har ansvaret for børn uden ledsagere, og hvad rege­ringen vil gøre for at forhindre, at de bliver ofre for menneskehandel.

Socialdemokraternes retsordfører, Morten Bødskov, siger, at hensynet til børnenes ve og vel går forud for de midler, der tages i brug.

Han påpeger, at de sociale myndigheder i forvejen har haft rumænske børn fra lommetyvebander anbragt bag lås og slå i ungdomsinstitutioner.
På et halvt år er 26 kinesiske børn forsvundet fra et asylcenter i Grib Skov.
Politiet ved ikke præcist, hvad er sket med dem, men har mistanke om menneskehandel.


Endelig bliver regeringen stillet til ansvar for deres umenneskelige behandling, af i dette tilfælde asylbørn uden ledsager, der falder i hænderne på pengegriske bagmænd.

Så kan man altså deraf tolke at Socialdemokraterne også mener at hensynet til asylbørnenes ve og vel også går forud for milimeter demokrati, umenneskelig regelfascisme og de utallige skrankepaver, der er i systemet, kort sagt at de penge der nødvendigvis skal bruges til at sikre børnenes tarv/ ve og vel osv, kan og skal findes, eller hvad mener du om det Morten Bødskov?

Godt initativ S, jeg håber vi kan regne med mere af den slags fra jer, så de dårligst stillede kan få de forhold som alle mennesker har krav på som det mindste i et så rigt land som Danmark.



Må kun gengives med tilladelse © Asyl-danmark. (gælder det med rødt)