01 november 2007

Hvad vil kong-Khader?

Trods stor fremgang i meningsmålingerne er det som om Ny Alliance med Khader i spidsen ikke rigtig kan få hovedet ud af røven og indse, hvad det vil sige at være midterparti.

Forleden afviste han Fogh og Bent og udtalte, til min store glæde, at de (Fogh og Bendtsen) "(...) virker så desperat."

I dag afviser han venstrefløjen, der efter hans udsagn lokker med ministerposter og glemmer politik...

Hvad er det egentlig Khader vil, er det politik indover midten? eller nyder han bare at være midtpunkt og sidde med en indbildt magt, en magt som Pia har nydt i 6 år. På mig virker NA ustrukturerede, de siger ikke meget om hvad de vil og hvad de har planer om, jo en flad skat på 40%, men det kan enhver jo komme og sige, Jacob Haugaard blev stemt ind med løfter om medvind på cykelstierne. Og lugter NA´s manglende ideer og profil ikke netop om at der er gået lidt varm luft i den? Og at man bare nyder at være i centrum og sidde med en form for magt...

Jeg synes det er helt okay at Khader ikke vil pege på en bestemt kandidat som statsminister, men jeg synes til gengæld, at han virker til at stå med hovedet oppe i røven, når man kalder sig midterparti, og afviser den bredest mulige konstellation, som Thornings tilbud om ministerposter jo faktisk er.

Kan han mon ikke se at et samarbejde med hele venstrefløjen så det ville se ud som følger EL, SF, S, Radikale, KD og NA ville give en fantastisk mulighed for at lave gode brede forlig, det ville bryde blokpolitiken, hvor jeg tror at S, R og NA, samt KD, hvis de kommer ind, ville ligge så tæt på midten at det nødvendigvis ville give aftaler som alle kunne glæde sig over.

Tilbage ville stå K, V og DF, som i deres tid har dannet blokke, gravet grøfter i dansk politik og i det hele taget har hængt deres hat på DF og Pias knag.

At Fogh er bange for NA kan jeg godt forstå, for han kommer til at sidde i en frygtelig situation mellem Khader og Pia, og vil aldrig af Pia få lov til at lave vigtige aftaler med Khader. Men at Khader afviser den bredest mulige regeringsdannelse, fordi han er forblindet af situationen han sidder i, og kan mærke magten ved at sidde med de afgørende stemmer, er rigtig sørgerligt, og lover ikke specielt godt for den dag, når NA skal til at vælge for slet ikke at tale om den dag, hvor de skal fortælle hvad deres mærkesager går ud på.

Så står vi tilbage med spørgsmålet om, om NA nu virkelig også er et midterparti, når de vælger den smallest mulige konstellation med K, V og DF. Og når de har set hvad denne i de sidste seks år har bragt med sig.

Ny Alliance, er en alliance der åbenbart kun er ny i forhold til at det er udbrydere fra Radikale der ønsker at støtte Fogh og dermed lave en alliance med den yderste højrefløj i dansk politik.

Tag dig sammen Khader og prøv at se mulighederne i den bredst mulige alliance henover midten, lad ikke magtbegæret tage yderligere overhånd, kom frem med jeres politiske holdninger, og overvej, om det mon er muligt at få ført igennem med V, K og DF, ikke mindst når du kigger rigtig godt og grundigt på, hvor mange, eller rettere, hvor få mærkesager, udover latterlig små skattelettelser, som Konservative har fået igennem de sidste seks år, skal Ny Alliance også strande på Pia?

Måske er sandheden at NA er i lommen på de "kendte" ansigter og penge-mænd der står bagved og støtter, og så er resultatet givet på forhånd, endnu et rigmandsparti til den borgerlige fløj. Udhulning af velfærd og større ulighed til følge.

Jeg synes at en stemme på NA er en usikker stemme, hvis vi vil en ny vej, så er oppositionspartierne over midten S, SF, R, KD med EL som støtte, det bedste bud.

Etiketter: